poniedziałek, 12 kwietnia 2021

Dzień Czekolady

 Kto nie lubi słodyczy, komu nie leci ślinka na ich widok, niech spokojnie patrzy na nasz plakat, pełen czekoladowych smakołyków :) 

Czekolada poprawia nastrój, dodaje energii, ale również kalorii, trzeba więc jeść ją z umiarem. Zawiera magnez, żelazo oraz niacynę. Czekolada ma dużo składników podnoszących poziom serotoniny we krwi - hormonu odpowiedzialnego za dobry nastrój. Najzdrowsza jest gorzka. Co ciekawe, spośród wszystkich słodyczy czekolada jest najmniej niebezpieczna dla zębów. Ludziom czekolada służy, natomiast psom, szkodzi. Choć czekolada może uzależniać, ma wiele pozytywnych właściwości, ale nie każdy może ją jeść, dlatego w jej spożywaniu należy kierować się zdrowym rozsądkiem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz